Bygger solcellepark med en effekt på 1054 MW

Verdens største solcellepark skal stå ferdig i 2020 og vil produsere nok energi til å muliggjøre en årlig reduksjon i CO2-utslippene på 1,4 millioner tonn.

Solcelleparken Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park (fase III), får en maksimal effekt på 1054 MW og blir dermed verdens største fotovoltaiske solcellepark målt i effekt. Anlegget kommer til å strekke seg over omtrent 17,8 km2 og bestå av mer enn tre millioner fotovoltaiske paneler, melder Acciona.

 

Solcelleparken Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park. Foto: Acciona

 

Byggeprosjektet skal gjennomføres i tre faser og planlegges ferdigstilt i første halvdel av 2020, slik at det står klart til Expo 2020 i Dubai. Kraftproduksjonen fra det ferdige anlegget muliggjør en årlig reduksjon i CO2-utslipp på 1,4 millioner tonn.

Solcelleparken skal bygges av et konsortium bestående av de tre internasjonale entreprenørselskapene Acciona, Ghella og Gransolar, der sistnevnte også leder konsortiet. Oppdragsgiver er Dubais elektrisitets- og vannmyndighet (Dubai Electricity and Water Authority) og Masdar, som er Abu Dhabis selskap for fornybar energi.

 

17.02. 2017

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB