Ligger foran på Evenstad

For solcelleanlegget på all-huset ”låven” ved Høyskolen i Hedmark på Evenstad er det satt et mål om å produsere 60 000 kWh per år. Målinger viser at de ligger foran skjema.

– Måleresultatene for mars og april viser at vi ligger foran skjema når det gjelder å nå 60 000 kWh i løpet av 2014, sier Thor Christian Tuv i Fusen AS. Bedriften har montert solcelleanlegget på Evenstad.

I mars og april ble det produsert henholdsvis 5 800 kWh og 9 600 kWh.

 

 

Solceller på taket på ”låven” på Evenstad. Foto: Thor Christian Tuv/www.fusen.no

– Et solcelleanlegg yter veldig godt om våren, da er det mye snø, solrefleksjon og kaldt vær. Når det er kaldt yter solpanelene bedre, sier Tuv.

Fra energiklasse C til B med solceller

– Hvis det er en kald vår og strømprisene går opp, da kommer solenergien inn som et perfekt supplement. Det er akkurat slik vi i bransjen ønsker å se det, sier Tuv. – Solenergi i Norge gir bedre effekt enn de fleste er klar over.

– Samtidig er solpaneler en god løsning når man skal forbedre energiklassen på bygget. På Evenstad gikk bygget fra energiklasse C til B ved å montere solpaneler, og ettersom man produserer egen strøm så blir det nærmest gratis å få en bedre energiklasse, sier Thor Christian Tuv i Fusen AS.
FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB