OBOS-solceller skal produsere 1 GWh

OBOS satser på grønn energi. I sommer installeres et av Norges største solcelleanlegg fordelt på tre kjøpesentre, en helseinstitusjon og to kontorbygg i Oslo.

OBOS Forretningsbygg har signert en kontrakt med Hafslund Varme som skal levere og installere OBOS’ første solceller i løpet av sommeren. Målet er at solcelleanleggene er i drift i løpet av høsten 2017. Til sammen vil de seks byggene produsere cirka 1 GWh fornybar solstrøm i året og dekke  7 400 kvadratmeter tak. Produksjonen av solstrøm tilsvarer energiforbruket til over 90 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter * og betyr at installasjonen totalt blir den tredje største i Norge. Merkeeffekten på anlegget er på totalt 1292 kWp **, melder Hafslund Varme.

 

Eirik F. Tandberg, konserndirektør for Hafslund Varme (til venstre) og Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS. Foto: Hafslund

 

– Dette er et viktig ledd i OBOS’ satsning på grønn og bærekraftig energi. Vi har satt oss et ambisiøst mål om å være selvforsynte med bærekraftig energi innen 2021. I tillegg til en allerede større satsning innen vannkraft ruller vi med dette nå også ut solceller i stor skala, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

Det var Hafslund Varme som vant oppdraget da de leverte et solid tilbud og kunne vise til god gjennomføringsevne. Samlet er kontrakten Oslos hittil største leveranse innen installasjon av solceller på næringsbygg.

–Hafslund Varme leverte et tilbud som ivaretok våre ønsker på en god måte. De har lagt opp til en løsning tilpasset norsk klima som produserer maksimalt med strøm, selv ved dårlige lysforhold, sier Daniel Kjørberg Siraj.

– Vi i Hafslund Varme er takknemlige for tilliten OBOS viser oss med denne avtalen. Dette er et svært spennende prosjekt og et viktig ledd i utviklingen av fleksible energiløsninger som tilfredsstiller kundens ønsker og behov, sier Eirik F. Tandberg, konserndirektør for Hafslund Varme.
Denne installasjonen er et pilotprosjekt for OBOS og Hafslund Varme. Målet er at OBOS gjør seg erfaringer både med denne typen anlegg og leverandører, slik at det potensielt kan rulles ut lignende miljøtiltak på andre bygg eller borettslag i Norge.


* En gjennomsnittlig Oslo-leilighet, der strøm er oppvarmingskilden, bruker 11 000 kWh per år.

** kWp er effekten til et solcellepanel under standardbetingelser, blant annet innstråling på 1 000 Watt per kvadratmeter og en temperatur på 25 °C.

Publisert: 4. 7. 2017

 

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB