Skal bli verdensledende på termiske solfangerløsninger

Holmestrand-bedriften ASV Solar AS har som mål å bli en av verdens fem ledende produsenter av termiske solfangerløsninger.

– Markedet for solenergi i Norge og internasjonalt vokser nærmest ukontrollert, og behovet for holdbare løsninger er større enn hva produsentene er i stand til å levere, sier styreformann Flemming Wagner ASV Solar AS.

– Bakgrunnen for denne situasjonen henger i grove trekk sammen med myndighetenes krav om mindre energiforbruk i nye bygg og belønning av byggeiere som satser på fornybare energiløsninger under renovering og tilbygg.

ASV solfanger på hustak i Spania. Foto: ASV Solar

– ASV Solar AS har en målsetting de neste årene om å gå fra å være den ledende leverandøren i Norge, til å bli en av verdens fem ledende produsenter av termiske solfangerløsninger. Vår patenterte solfangerteknologi egner seg godt for global distribusjon, og produksjonsmetoden kan lisensieres for lokal produksjon og verdiskaping, sier Flemming Wagner. I høst iverksetter selskapet en satsing med etablering av salgs-, logistikk- og markedsføringsapparat som skal håndtere en betydelig økning i salgsvolum og leveranser til markeder i hele verden.

– ASV Solar AS har de siste to årene arbeidet for å ferdigstille selskapets 4. generasjons solfanger, sier Wagner.

Har halvert prisen på solfangere

I april 2013 lovet ASV Solar AS «å halvere prisen for solfangere i tiden fremover». – Vi er stolte over å ha nådd denne målsettingen samtidig som vi har fått på plass en industriell høyhastighets produksjonsmetode som sikrer stabile leveranser, sier Wagner.

I 2013 innledet selskapet samtaler med flere aktuelle partnere i forhold til å bygge opp en skalerbar industriell produksjonslinje som vil kunne levere solfangere i henhold til økende etterspørsel.

Fant medeier og partner i Norge

– Vi har sammen med våre kolleger fra Italia, reist verden rundt og hatt samtaler med investormiljøer og potensielle produsenter, sier daglig leder Torkel Åsen.

– Det var en krevende og lærerik periode som ved inngangen til 2014 resulterte i at vi faktisk fant vår blivende medeier og partner her i Norge.

Styret i ASV Solar AS signerte ved årsskiftet avtaler med Svenheim Holding AS som ga nødvendige faglige, økonomiske og industrielle ressurser.

Direktør i Svenheim Holding AS, Anders Svenheim, så raskt at de ville være en perfekt partner for ASV Solar. – Vi har på rekordtid fått etablert en kvalitetssikret produksjon av solfangere i vårt ISO-sertifiserte produksjonsanlegg i Litauen, sier Svenheim.

– Selskapet har de siste årene oppfylt de ambisjoner man hadde med å utvikle ferdig en solfangermodell som egner seg for høyhastighets industriell produksjon, sier Wagner.

– Produktet har et enormt potensial

Svenheim har selv gjort vurderinger av markedene for termiske solfangere og er overbevist om at dette produktet har et enormt potensial. – Samarbeidet har vært vellykket, og etter en periode med utvikling av industrielle verktøy og oppsett av fabrikken har ASV Solar AS startet leveransen av de første G4-solfangerne til markedet denne sommeren, sier Wagner.

ASV Solar mener at solenergi er den mest tilgjengelige energikilden på jorden, og selskapets kontinuerlige målsetting er å levere kunder verden over, ren energi til en lav kostnad.

– Vår patenterte solfangerteknologi egner seg godt for global distribusjon, og produksjonsmetoden kan lisensieres for lokal produksjon og verdiskaping, sier styreformann i ASV Solar Flemming Wagner. Foto: ASV Solar

Den 1. september åpnet ASV Solar AS for gjennomføring av rettede emisjoner for å etablere et sterkt internasjonalt salgs- og markedsføringsapparat. Wagner forteller at selskapet det siste året har arbeidet i Skandinavia og har konkrete planer for hvordan selskapet skal gå fra å være en lokal produsent og leverandør til å selge i volum til markeder verden over.

– ASV Solar har for øyeblikket levert solfangere i 7 land i Europa og Afrika og har mange hundre vellykkede referanseinstallasjoner, sier Torkel Åasen.

Åsen nevner som eksempler Søreide barneskole i Bergen og Gjennestad videregående skole som trolig har de to største tappevannsanleggene i Norge og Reuma Sol i Spania hvor selskapets solfangere leverer varme til 44 leiligheter, helsehus og to svømmebassenger.

All energiproduksjon i verden vil bli erstattet med solenergi

Under oljemessen i Stavanger uttalte Teslagründer Elon Musk at all energiproduksjon i hele verden vil bli erstattet med solenergi. Jens Ulltveit Moe er enig og uttaler at oljen er i ferd med å bli for dyr og at andre energikilder vil utkonkurrere oljen.

 – Vi har på rekordtid fått etablert en kvalitetssikret produksjon av solfangere i vårt ISO-sertifiserte produksjonsanlegg i Litauen, sier  direktør i Svenheim Holding AS, Anders Svenheim. Foto: ASV Solar

Wagner mener fornybar energi i generasjoner fremover kommer til å ligge øverst på dagsorden og at dette byr på spennende investeringsmuligheter innenfor solenergibransjen.

– ASV Solar AS har utviklet en solfangermodell som gir økonomisk lønnsomhet med kort nedbetalingstid. Solfangeren er designet for å ha like lang holdbarhet som annen ordinær tak- og veggkledning, sier han. – Vi satser på løsninger innenfor varme, kjøling og luftavfukting basert på solvarme.

– Selskapets solfanger er Norges desidert mest solgte solfanger, og med mange hundre installasjoner verden over garanterer selskapet årtier med forutsigbare energiinntekter, sier Wagner. – Fremover vil markedet for termiske energiløsninger være blant de største markeder i verden, sier Flemming Wagner.

 

 

 FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB