Største solfangeranlegg installert på enkeltbygg

Aventa skal levere 450 kvadratmeter med solfangere til den nye svømmehallen som bygges i tilknytning til nye Moelv skole og flerbrukshall.

Anlegget blir det største solvarmeanlegget som er installert på et enkelt bygg i Norge. Det årlige energiutbyttet vil være på cirka 200 000 kWh, melder Aventa.

Ringsaker kommune bygger ny skole med idrettshall og svømmebasseng. Illustrasjon: Ringsaker kommune/JAF arkitektkontor AS

 

Byggingen av Moelvhallen med flerbrukshall og svømmehall er i rute. Hallen blir et tilbud til Ringsaker kommunes befolkning, både skoleelever, tilrettelagte brukergrupper og befolkningen forøvrig. Svømmebassengene, et konkurransebasseng og et terapibasseng, skal varmes opp med solenergi, og 450 kvadratmeter solfangere installeres på stativer på taket av svømmehallen.

GK Rør Gjøvik er totalentreprenør for varmeanlegget, som omfatter både fjernvarme og varmegjenvinning fra dusjvann i tillegg til solvarme. Aventa er signert som underentreprenør for solvarmeleveransen. Moelv svømmehall er et stort og viktig prosjekt for Aventa, og særlig hyggelig er det at kommunene går foran og etterspør solfangere, melder selskapet.

 

Publisert: 5. 7. 2017

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB