Tuv ble ”Årets solstråle”

På Solenergidagen den 11 . mai mottok Hans Christian Tuv i FUSen prisen ”Årets Solstråle 2017”. Prisen utdeles årlig, av Norsk solenergiforening, til en person eller virksomhet i Norge som i forhenværende år har utmerket seg i sin innsats for å fremme bruk av solenergi.

Tuvs karriere innen solenergi strekker seg mange år tilbake i tid, og i 2012 startet han FUSen. Sammen med sine underleverandører leverte FUSen flere av de største solcelleanleggene i Norge i fjor, og bidro med dette i betydelig grad til den store økningen av installert effekt vi så i 2016.

Det lå kanskje i kortene at Årets solstråle 2017 skulle jobbe med nettopp solenergi. Han ble nemlig født i Nordkapp kommune i Finnmark på kommunens soldag, det vil si den første dagen i året hvor sola er synlig etter mørketiden.

 

 Årets solstråle, Thor Christian Tuv, FUSen, flankert av Trine Kopstad Berentsen, Solenergiklyngen (til venstre), og Ragnhild Bjelland-Hanley, Norsk solenergiforening. Foto: Oskar Åslund

 

– Årets solstråle har i løpet av sin karriere i norsk solbransje sett både oppturer og nedturer, men uansett hvilken vei pilene har pekt har han jobbet utrettelig videre for å fremme solenergi, skriver juryen i sin begrunnelse. – Et sterkt klima- og miljøengasjement er en del av drivkraften bak dette arbeidet, og han er opptatt av at teknologiene skal være så miljøvennlig som mulig, fra ”vugge til grav”, i tillegg til at de bidrar til produksjon av ren kraft.  

Årets solstråle startet i 2012 solenergiselskapet FUSen som bygger solenergianlegg på norske bygninger, primært innen næringsbyggsegmentet. Etter å ha arbeidet i mange år for å utvikle og bygge opp firmaet, løsnet det for alvor i 2016. Sammen med sine underleverandører leverte FUSen flere av de største solcelleanleggene i Norge i fjor. FUSen har gått fra å være en enmannsbedrift til å være arbeidsplass for åtte personer, og firmaet er i dag en landsomfattende leverandør av solkraft.

Publisert 22. juni 2017

 

 

Følg oss på Facebook

FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB