Verdens største solkraftverk har en effekt på 392 MW

I februar ble solkraftverket ”Ivanpah Solar Electric Generating System” åpnet i Nevada-ørkenen i USA. Anlegget er foreløpig verdens største og har en effekt på 392 MW.

Anlegget eies av NRG Energy Inc., Google Inc. og Brightsource Energy. Det begynte å produsere elektrisitet i 2013. Dette melder Brightsource Energy i en pressemelding.

 

 Ved hjelp av 173 500 datastyrte speil reflekteres sollyset til tre tårn på anlegget. Foto: BrightSource Energy

– Åpningen av Ivanpah er begynnelsen på en ny æra i kraftproduksjonen i USA, sier Rhone Resch, president i Solar Energy Industries Association i følge pressemeldingen. – Vi kommer til å bli en global leder innen solenergi.

I området hvor solkraftverket er plassert, cirka 45 miles sørvest for Las Vegas, er det nesten uavbrutt sol mesteparten av året, og det er plassert i nærheten overføringslinjer som frakter strøm til forbrukerne.

Ved hjelp nesten 173 500 datastyrte speil, omtrent på størrelse med en garasjeport, reflekteres sollyset til kjeler på toppen av tre tårn på anlegget. Varmen fra solen varmer kjeler med vann til damp som igjen driver turbiner for å lage elektrisitet.

I 2012 etablerte den føderale regjeringen i USA 17 ”solenergisoner” i et forsøk på å lede utviklingen til områder hvor det er minst forstyrrende for dyrelivet. Sonene utgjør cirka 450 square miles i de seks statene California, Nevada, Arizona, Utah, Colorado og New Mexico.


FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

Se personvernerklæring

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB