Elbilbatterier kan redusere behovet for nytt nett

I 2030 vil en betydelig andel av norske husholdninger ha en elbil med batterikapasitet som kan bidra til å redusere forbrukstopper og sikre kontinuerlig strømforsyning.

– Nettselskapene må investere store beløp for å fornye og forsterke strømnettet i årene som kommer. Batterier kan brukes til å utjevne de såkalte effekttoppene i strømnettet. Det kan bidra til å begrense behovet for nye nettinvesteringer, slik at nettleien ikke stiger like mye som den ellers ville ha gjort, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud til nve.no.

Den nye NVE-rapporten ”Batterier i bygg kan få betydning for det norske kraftsystemet”, som ble lansert under Arendalsuka, viser at elbilbatterier vil kunne få en viktig rolle i kraftsystemet.

Aktiv batteribruk kan redusere strømregningen

Batteriene i elbilene kan lades når prisene er lave og nettet er lite belastet.– Elbilbatterier gir forbrukerne muligheten til selv å bestemme når strømmen skal brukes og når den skal lagres, avhengig av strømpris og nettleie, Aktiv batteribruk kan redusere husholdningenes strømutgifter, påpeker Sanderud.

For at det skal være lønnsomt for strømkundene å bruke batterier til å utjevne effekt- topper, må strømprisen variere gjennom døgnet. NVE legger opp til å foreslå nye regler for hvordan nettleien skal utformes i løpet høsten. Såkalte effekttariffer, altså tariffer som gjør det lønnsomt å bruke strøm når det er god plass i nettet, vil kunne medføre økte prisvariasjoner gjennom døgnet.

Last ned NVE-rapport 2017 – 66 ”Batterier i bygg kan få betydning for det norske kraftsystemet”, klikk her!

 

Publisert: 7.9.2017FORETAK

 

Tekniske Nyheter DA

Fjellveien 24
1678 Kråkerøy

Kontakt oss

ANSVARLIG REDAKTØR

 

Stig Granås

 

FACEBOOK OG RSS

Følg oss på Facebook Abonner på RSS feed

Kopirett © 2013
Tekniske Nyheter

 

Webdesign & drift: JKWEB

Admin